Sosial dumping på Burger King

Dagbladet skrev denne uka om Burger King-renholderen som tjener hundre kroner i timen før skatt. Eier av Burger King, tildligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe, sier nå at tilliten de har vist det innleide renholdsbyrået har vist seg å være for stor.

Publisert

Det uttalte han til Dagbladet i går, etter avsløringen om at en ansatt i selskapet Daljac Renhold, som vasker åtte av Burger King-lokalene i Norge, tjener langt under lovpålagt minstelønn. Beregninger som Norsk Arbeidsmandsforbund har gjort på bakgrunn av renholderens lønnsslipper og timelister, viser dessuten at lønnen i realiteten har vært langt mindre enn hundre kroner i timen. - Hadde det vært mine ansatte, hadde jeg vært rask til å gjøre noe med det, og heldigvis gjør organisasjonen det nå med dette renholdsbyrået. Nå gjør byrået opp for seg tilbake til september, sier Ulltveit-Moe til avisen. Les mer om saken på dagbladet.no.

"

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS