Illustrasjon-tall-colourbox.jpg
Illustrasjon-tall-colourbox.jpg

Kraftig nedgang i arbeidsløsheten

I løpet av januar har det blitt 3 400 færre helt arbeidsløse, viser sesongjusterte tall fra NAV. Arbeidsløsheten er nå på 2,8 prosent.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– I løpet av januar har arbeidsløsheten gått kraftig ned, og etterspørselen etter arbeidskraft økte. Dette viser at Norge så langt er lite merket av krisen i Europa, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad, i en pressemelding på NAV sine nettsider.

Ved utgangen av januar er det registrert 71 500 helt arbeidsløse. Nedgangen fra januar i fjor er på 9 800 personer, eller 12 prosent. Når vi tar hensyn til sesongmessige svingninger, har summen av helt arbeidsløse og ordinære tiltaksdeltakere blitt redusert med 2 300 personer den siste måneden.

Mange nye ledige stillinger

I løpet av januar ble det lyst ut 25 900 ledige stillinger. Dette er en økning på 12 prosenter fra januar i fjor. Estimerte tall viser at ledige stillinger innen bygg og anlegg har økt med 33 prosent det siste året. Også innen helse, pleie og omsorg og innen barne- og ungdomsarbeid har det vært en kraftig økning i tallet på nye ledige stillinger, opplyser NAV.

" Det siste året har arbeidsløsheten gått ned både blant menn og kvinner. Nedgangen er størst for menn med 17 prosent. For kvinner er nedgangen på fire prosent.Les mer her

"
Powered by Labrador CMS