Privat renhold (Colourbox.com).

Økende sug etter tjenester

Kjøpekraften øker markant. Forbruket av varer flater ut. Forbruket av tjenester stiger markert. - Blant annet øker kjøp av renhold hjemme, sier analysesjef Lasse K. Tenden i NHO Service til Dagens Næringsliv (DN).

Publisert

Stadig flere kjøper seg fri fra spesielt renhold. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Tenden viser til Sverige der et skattefradrag for tjenester hjemme har medvirket til at ni prosent av husholdningene kjøper renhold. Tenden og NHO Service ser ingen grunn til at det bildet skulle være annerledes i Norge - og regner med at mellom 5000 og 10 000 årsverk - langt det meste svart - brukes til renhold i norske hjem, skriver DN." - «Hvit» vask i hjemmene er likevel marginalt - trolig rundt 100 millioner av et totalt renholdsmarked på ni milliarder kroner, sier Tenden.DN viser til ferske tall fra Nordeas makroøkonomer som viser at nordmenns forbruk er i en helt annen divisjon enn tilfellet er for svensker, dansker og forbrukere i eurolandene. I eurosonen ligger privat forbruk på samme nivå som under finanskrisen i 2008/2009. I Norge har det private forbruket steget med godt over ti prosent i løpet av disse fire årene, og det vil stige med ytterligere tre prosent årlig de nærmeste årene, ifølge Nordeas prognoser.

Les saken på NHO sine nettsider

"
Powered by Labrador CMS