Vold-på-arbeidsplassen

Mye vold på norske arbeidsplasser

Trusler og vold er langt mer utbredt på norske arbeidsplasser enn i andre europeiske land, viser ny rapport.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Rapporten er skrevet av Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA), og den viser blant annet at 7,8 prosent av norske arbeidstakere oppgir å ha blitt utsatt for trusler og ydmykende oppførsel den siste måneden, skriver Aftenposten.

– En høyere andel norske yrkesaktive oppgir at de opplever truende og ydmykende oppførsel og er utsatt for fysisk vold i arbeidet, enn yrkesaktive i de fleste europeiske land og EU-gjennomsnittet, heter det i rapporten som bygger på spørreundersøkelser utført i 2010.

3,7 prosent av norske arbeidstakere har ifølge rapporten opplevd fysisk vold på jobben det siste året, mens snittet i EU er på 1,9 prosent. Bare Frankrike ligger høyere enn Norge.

– Vi vet ikke sikkert, men noe av årsaken er trolig at det her i landet er mange ansatte i helse- og sosialsektoren, en sektor der medarbeiderne generelt er utsatt for fysisk vold i hele Europa, sier seniorrådgiver Cecilie Aagestad ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami).

– Kanskje har vi også en kultur der man aksepterer mindre av trusler, trakassering og ydmykende oppførsel enn i andre land, sier hun.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS