Lærer

Ny rekord for midler til basiskompetanse

693 virksomheter får 106 millioner kroner til kurs i lesing, skriving, regning og data for sine ansatte. Aldri før er det delt ut så mye penger fra Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA).

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Nær 50 prosent flere virksomheter får BKA-støtte i år sammenliknet med fjoråret. Antall virksomheter som søkte, var også høyere enn noen gang. 813 virksomheter søkte om til sammen 188,4 millioner kroner. Rekord i BKA-støtte – Dette er ny rekord i antall søknader og tildelinger, sier Jan Ellertsen, direktør i Vox.– Den høye søkningen skyldes nok at vår informasjon om programmet er nådd ut til enda flere. Vi vet fra tidligere undersøkelser at en av tre ledere mener de ansatte har behov for slike kurs, sier han.

Les også: Lønnsom undervisning hos Trøndelag Renholds Service" Opplæring over hele landet Det blir satt i gang opplæringsprosjekter i alle landets fylker. Flest virksomheter får opplæringsstøtte i Oslo (99), Hordaland (96), Østfold (74) og Nord-Trøndelag (60). Oslo og Hordaland var også fylkene med flest søknader. Industri og bygg og anlegg er blant bransjene som får flest tildelinger. Sjuende år med BKABKA er nå inne i sitt sjuende år, og har med årets tildeling delt ut 397 millioner kroner. Vox forvalter ordningen.

Powered by Labrador CMS