lønn.jpg

Lønnsgapet øker og øker

I fjor gjorde lønna til en kommunal renholder et skikkelig hopp. Samtidig hoppet en rådmanns lønn enda høyere. Lønnsforskjellene i Norge blir stadig større.

Publisert

Lønnsforskjellene øker. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er mye som har skjedd for å løfte de lavest lønte. For eksempel har årslønnen til renholdere økt med over 67 000 kroner fra 2005 til 2010 – en økning på nesten 28 prosent, skriver frifagbevegelse.no.

Problemet er at de med høyest lønn har hatt en enda bedre lønnsutvikling enn renholderne. Dette ifølge tall fra Teknisk beregnings- og statistikkutvalg for kommunesektoren (TBSK).

Forskjellen øker

I 2011 hadde renholdere en lønnsvekst på 2,2 prosent. Det betyr at en renholder som tjener 329 000, fikk økt lønnen med cirka 6800 kroner, skriver frifagbevegelse i sitt eksempel fra Ski kommune. De fortsetter med å fortelle at i samme periode hadde ledere i kommunesektoren med millionlønn, en lønnsvekst på opptil 5,2 prosent. Det utgjør 52 000 i samme periode.

Les hele artikkelen her:

"
Powered by Labrador CMS