Forhandlinger.jpg
Forhandlinger.jpg

Brudd i renholdsforhandlinger

Forhandlingene for renholdsbedrifter gikk tirsdag til mekling. – Uakseptabelt at NHO Service ikke følger frontfagene, mener forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Publisert

Forhandlingene for renholdsbedrifter gikk tirsdag til mekling. (Ill.foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Norsk Arbeidsmandsforbund brøt tirsdag forhandlingene med NHO Service om overenskomsten for disse bedriftene.

– Grunnen er at NHO Service ikke vil følge de samme kravene til innleie fra bemanningsforetak som ble lagt til grunn i frontfagene, sier forbundsleder Erna Hagensen til NTB.

– At renholdsoverenskomsten skal regulere en bemanningsbransje som allerede har fremforhandlet sin egen tariffavtale med LO, er brudd på prinsippet om at arbeidsgiver selv skal kunne ha reell innflytelse på tariffestede lønns- og arbeidsvilkår for egne ansatte, uttaler administrerende direktør i NHO, Petter Furulund i en pressemelding på NHO sine nettsider.

- Ikke akseptabelt

Det kommer frem i artikkelen på arbeidsmannen.no at alle LO-forbundene har som praksis å legge resultatene fra frontfagene til grunn i sine krav etter at dette oppgjøret er gjennomført.

– Det er derfor uakseptabelt for oss at NHO Service ikke følger frontfagene. Vi vil få en håpløs situasjon hvis alle landsforeningene i NHO spriker i alle retninger på et så grunnleggende krav som innleie. En slik situasjon er helt umulig å forholde seg til, og derfor var bruddet unngåelig, sier Hagensen.

Dermed blir det mekling for overenskomsten for renhold som vil omfatte cirka 6 500 medlemmer. Tidspunktet for meklingen er ennå ikke fastsatt.

"
Powered by Labrador CMS