renholderensdag-2010.jpg
renholderensdag-2010.jpg

Renholderens dag

Renholdernes dag er i år mandag 5. desember. Renholdsnytt.no ønsker å være tidlig ute med å oppfordre renholdere til å markere dagen, og å sende inn bilder og tekst om hvordan dagen var hos dere.

Publisert

Det er de siste årene blitt en tradisjon å markere Renholderens dag på den første mandagen i desember. I år faller den altså på mandag 5. desember. Det er derfor ennå god tid igjen for å finne ut hvordan dere vil markere denne dagen, som oppstod fordi renholdsavdelingen ved Ullevål sykehus hadde for høyt sykefravær.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Undersøkelser viste at mye av årsaken til det høye fraværet skyldtes at de ansatte følte de hadde et lavstatus-yrke. For å vise frem renholderne og gjøre andre ansatte - og renholderne sjøl - bevisste på hvor viktig en renholder er, så startet de Renholderens dag.

Ellevte året

Dette er en tradisjon som de siste årene har spredd seg til flere steder i landet. I fjor hadde dagen 10-årsjubileum, og mange benytter dagen til å markere hvilken helt samfunnskritisk jobb renholderne utfører.

Noen lager plakater hvor det informeres om renholdsavdelingen, og hvor menneskene i faget settes i sentrum. Noen steder i landet inviteres det til felleslunsj, det er kakefeiring eller de ansatte gir sine renholdskollegaer en blomst eller en annen oppmerksomhet. Denne dagen skal de virkelige føle at de synes i landskapet.

Festdag

I 2010 hadde Rebnholderens dag tiårsjubileum, og derfor ville Ullensaker kommune feire litt ekstra. (Foto: Helle Hynne).

Ved 10-årsjubileet i fjor synes avdelingsleder renholdsleder Veslemøy Løkken (bildet, sittende foran) det var en fin anledning til å slå litt ekstra på stortromma når jubileet skulle feires.

– Vi ville gjøre noe mer enn bare å feire. I dag vil vi la menneskene i faget være i sentrum, og vi håper det gir både motivasjon og faglig påfyll, uttalte hun da.

Kommunen inviterte åtte nabokommuner til sosial fagdag, og busser lastet med 350 renholdere ankom et feststemt rådhus. Her var det duket for forelesninger, leverandørutstilling og loddtrekning.

Renholdsnytt ønsker også i år å høre fra leserne om hvordan dagen markeres, og oppfordrer alle til å sende et bilde, gjerne med en kort tekst, fra sitt arrangement.

Dette kan sendes til pal@askmedia.no

"
Powered by Labrador CMS