offentlig rengjøring_colourbox
offentlig rengjøring_colourbox

- Vil tape på konkurranseutsetting

Rådmannen i Ski vil konkurranseutsette halve renholdet i kommunen. Venstre-politiker i Frogn, Ivar Eide, råder han til å beholde alt i egen regi; Hans kommune skal ha tapt 1,7 millioner kroner på ett år med eksterne leverandører.

Publisert

Det skriver Østlandets Blad. Konkurranseutsettingen av renholdet i Ski ble vedtatt før jul, og nå ønsker rådmann Audun Fiskvik at dette bare skal gjelde halvparten av renholdet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Finner den beste

Forslaget hans er at den ene halvdelen skal konkurranseutsettes i tre år fra 1. januar 2012, mens den andre fortsatt skal tas hånd om av kommunens egne renholdere. Etter to år vil det bli vurdert hvem av de to som gjør den beste jobben, sier han til Østlandets Blad.

Venstre-politiker i Frogn, Ivar Eide, advarer:

– Ski kommunen trenger ikke teste hvordan det er å konkurranseutsette renholdet. Vi i Frogn har prøvd det ut for dem. Det gikk rett i bøtta og vi satt igjen med store ekstrautgifter, sier han til avisa.

Etter ett år hadde kommunen tapt 1,7 millioner, hevder Eide.

Må finne ny jobb

Han advarer dessuten mot at det ikke er sikkert at et privat firma ønsker å overta alle renholdsarbeiderne fra kommunen: Kommunen har ansvaret for disse, så det er ikke sikkert besparelsen i praksis blir så stor, påpeker han.

Les mer i Østlandets Blad

HAR DIN KOMMUNE ERFARINGER MED KONKURRANSEUTSETTING? - SKRIV INN KOMMENTARER NEDENFOR!

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS