Ingrid-Finboe-Svendsen-AT-1

Styrker Arbeidstilsynet

Regjeringen bevilger 10 millioner kroner ekstra til Arbeidstilsynet i 2011.

Publisert

Direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet får mer midler å rutte med i innsatsen mot blant annet sosial dumping. (Foto: Jan Tveita)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Bakgrunnen er et ønske om å skjerpe innsatsen mot brudd på arbeidsmiljøloven, særlig innenfor helsesektoren og i bemanningsbyråene, melder ANB-NTB.

LO-leder Roar Flåthen er svært godt fornøyd med at regjeringen følger opp det fagbevegelsen ba om tidligere i vår, etter avsløringene i omsorgsbransjen. Han peker på at stadig nye brudd krever et mer effektivt og synlig Arbeidstilsyn.

Varsler økt kamp

LO-lederen er fornøyd med at Regjeringen følger opp de råd som LO gir i kampen mot sosial dumping, og at de gjennomfører tiltak i tråd med LO og Arbeiderpartiets fellesstrategi for et anstendig arbeidsliv.

– Vi krever redusert bruk av bemanningsbyråer, vi krever bedre styring og kontroll og vi krever norske lønns- og arbeidsvilkår i Norge, er hans budskap.

Viktige avsløringer

Statsminister Jens Stoltenbergs 1. mai-budskap er langs de samme linjer. Han sier at avsløringene av useriøse arbeidsforhold i flere bransjer og selskaper viser hvor viktig det er å fortsette arbeidet mot sosial dumping.

– Alle har rett til anstendige arbeidsvilkår, sier Stoltenberg.

I revidert statsbudsjett

Arbeidstilsynet er blitt styrket flere ganger siden 2006, blant annet i forbindelse med regjeringens to handlingsplaner mot sosial dumping.

– Arbeidsgiverne har det selvsagte ansvaret for forsvarlig drift og at arbeidstakere ikke utnyttes. Men det er tydelig at Arbeidstilsynet trengs for å sikre et seriøst arbeidsliv, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Forslaget om å øke bevilgningene til tilsynet med 10 millioner kroner blir fremmet for Stortinget i revidert nasjonalbudsjett.

(ANB-NTB)

Powered by Labrador CMS