mopping.jpg
mopping.jpg

- Bruk og kast av mennesker

I Nordstrand er flere tidligere kommunalt ansatte blitt arbeidsløse etter at bydelen skiftet leverandør av renholds­tjenester. - Bruk og kast av mennesker, sier tidligere hovedtillitsvalgt.

Publisert

Første gang kommunen satte renholdet på anbud, fikk alle ansatte beholde jobben. I andre anbudsrunde fikk de klare seg som best de kunne, og nå står flere av dem uten arbeid.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Wenche Dahl har fulgt prosessen som hovedtillitsvalgt gjennom 19 år, fram til januar i år.

– Politikerne ser ikke rekkevidden av å sette ut tjenestene på anbud. De forestiller seg at det ikke blir store forandringene for de ansatte. Det blir det, sier hun til Fagbladet, som har møtt noen av renholderne som i dag er uten jobb.

– Det er forståelig at et firma som mister oppdraget ikke kan ha folk gående. Det som er forkastelig, er å sette ut sine egne ansatte i kommunen, slik de gjør i dag, kommenterer Dahl.

I 14 år sørget han for støvfrie lister og skinnende gulv på Lambertseter sykehjem. De første sju årene som kommunalt ansatt, de neste sju som ansatt i det private selskapet som overtok renholdet. Etter en ny anbudsrunde nylig, er han i dag arbeidsledig.

Fagbladet har møtt noen av dem som mistet jobben sin etter at renholdet ble satt ut på anbud. Les reportasjen her.

Powered by Labrador CMS