Anders-Skattkjærbredde.jpg

- Kan unndra seg allmenngjøring

Vedtaket om allmenngjøring av renholdsoverenskomsten trenger ikke bety slutten på ulik lønn for likt arbeid, pepeker Fellesforbundets 1. nestleder Anders Skattkjær.

Publisert

Anders Skattkjær. Foto: Fellesforbundet

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Vedtaket om allmenngjøring av renholdsbransjen er positivt, men kan likevel i praksis føre til at renholdsbedrifter vil kunne undra seg allmenngjøring på hotellene. Det sier Anders Skattkjær på Fellesforbundets nettsider.

Ulik lønn for likt arbeid

LOs begjæring gikk ut på at renholdsoverenskomstens normallønnssats skulle gjøres gjeldende for alle ansatte i renholdsbedriftene.

- Tariffnemnda gjorde ikke et slikt vedtak, og det medfører at vi kan få ulike lønnssatser hos samme arbeidsgiver for likt arbeid, noe vi sterkt beklager, sier Skattkjær.

Riksavtalen gjelder fortsatt

Betingelsen i tariffnemndas vedtak er at allmenngjøringen ikke skal overstyre gjeldende tariffavtaler; noe som betyr at renholdsbedrifter som overtar driften til en husøkonomavdeling på et hotell kan unnlate å reservere seg mot eksisterende tariffavtale.

- Det innebærer at Riksavtalen fortsatt skal gjelde. - Og ikke Renholdsoverenskomsten, som er en normallønnsoverenskomst med en høyere timesats, sierer Skattkjær.

Allmenngjøringsvedtaket vil bli satt i verk fra 1. september og skal gjelde fram til tariffoppgjøret 2012.

Les mer om Skattkjærs uttalelser på fellesforbundet.no

Powered by Labrador CMS