hotellseng.jpg
hotellseng.jpg

Grov underbetaling

På Best Western Kampen hotell i Oslo skal stuepiker ha jobbet sju dager i uka for helt ned i 41 kroner timen. Det melder NRK i dag.

Publisert

Eieren av hotellet har ifølge nrk.no satt ut renholdet til et litauisk selskap, som igjen engasjerer kvinner med enkeltmannsforetak til å jobbe for seg.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Alle de ansatte var i Norge på tre måneders visum, og ifølge stuepikene skal lønna ha ligget på mellom 41 og 58 kroner timen.

I dag er det ikke ulovlig å betale en lønn som ligger på rundt en tredjedel av norsk minstelønn, som er på 151, 67 kroner. Men når allmenngjøringsprinsippet innføres 1. september, blir dette annerledes; Da blir minstelønn et krav.

Arbeidstilsynet har imidlertid funnet en rekke brudd på arbeidsmiljøloven ved hotellet. De ansatte skal blant annet ha jobbet ni timer om dagen, syv dager i uka. Arbeidstilsynet har nå gitt frist til 9. september for at det skal bli orden i arbeidsforholdene på hotellet.

Les mer om saken på nrk.no

Powered by Labrador CMS