penger i gummihanske
penger i gummihanske

Toppene betaler luselønn

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, helse og sosialombud i Oslo Anne-Lise Kristensen, justisminister Knut Storberget og ordfører Fabian Stang bruker renholdere som får ulovlig lav lønn.

Publisert

Det viser en rekke lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang til. I følge avisa, jobber en rekke renholdere i offentlige instanser langt under tariff - helt ned til 104, 25 kroner i timen. Tariffbestemt minstelønn er 148, 56 kroner i timen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Norske myndigheter har gjennom avtaler, lov og forskrift forpliktet seg til å ikke kjøpe tjenester som gir dårligere lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter enn det som er «minstevilkårene i landsomfattende tariffavtaler.»

Nå avslører Dagbladet at renholdere har blitt betalt under tariff disse stedene:

" • Helse og Sosialombudet i Oslo: 143, 50 kroner i timen. • Utlendingsnemnda (UNE): 140,50 kroner i timen • Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE): 138,50 kroner.• Oslo kommune: 120 kroner.

Les mer om saken på dagbladet.no

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS