svenskehandel - colourbox
svenskehandel - colourbox

Renholdsfradrag i medvind

Den svenske ordningen med skattefradrag på hjemmeservicetjenester øker i popularitet. I 2010 benyttet 241 000 nye kunder seg av ordningen.

Publisert

Det skriver nettstedet cleannet.se, som viser til tall fra det svenske Skatteverket. Statistikk fra de siste tolv månedene viser at hjemmeservice-bransjen omsatte for 2,78 milliarder SEK, og i dag sysselsetter over 12 000 personer.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Fradragsordningen, som har eksistert siden 2007, ble pekt ut som avgjørende for høstens stortingsvalg i Sverige. En undersøkelse fra Almega viser at populariteten fortsatt øker: Hver øker antallet kunder med 20 000, og i løpet av perioden september-november ble det kjøpt hjemmeservicetjenester for 223 millioner SEK hver måned.

Totalt i løpet av 2010 utførte 13 516 virksomheter tjenester for nærmere 326 000 personer. Som en følge av dette, betalte Skatteverket ut ca 1,3 milliarder SEK i fradrag, skriver Cleannet.se.

– Nå som ordningen har stabilisert seg, tar fleret steget og kjøper slike tjenester. Derfor er det sannsynlig at vi får enda høyere tall i tida framover, sier bransjeanalytiker Johan Huldt i Almega Hemserviceföretagen.

Ifølge Almegas undersøkelse, har den typiske kunden middelsinntekt, familie og barn. Cleannet.se skriver også at bransjen i dag domineres av seriøse foretak som følger lover og regler.

Næringspolitisk sjef Ulf Lindberg i Almega konstaterer at fradraget har oppfylt forventningene, og kaller både statskassen og de svenske borgerne for vinnere.

Les mer på cleannet.se.

" VIL ET TILSVARENDE SKATTEFRADRAG HER TIL LANDS FØRE TIL EN RENERE BRANSJE? SKRIV INN DINE MENINGER NEDENFOR.

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS