Resirk-pantehull-Northug

Ny panterekord

I 2010 ble det pantet over 420 millioner bokser og flasker med pantemerke i Norge. Det er 12 millioner flere enn året før, og ny rekord.

Publisert

Energidrikker har betydelig lavere returtall enn ølbokser. (Foto: Norsk Resirk)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Til tross for stadig økende omsetning av drikkevarer er nordmenn fortsatt verdensmestere i panting, skriver Norsk Resirk på sine hjemmesider.

Når alle er flinke til å pante, går returprosenten opp og miljøavgiftene ned. Det betyr både enorme mengder med spart energi, og ikke minst rimeligere produkter, sier informasjonssjef Randi Haavik Varberg i Norsk Resirk, som driver panteordningen for bokser og gjenvinnbare flasker.

Blir nye bokser

I fjor ble hele 326 millioner drikkevarebokser returnert gjennom pantesystemet. Det ga 5500 tonn aluminium til produksjon av nye bokser. Siden det krever betydelig mindre energi å gjenvinne en boks enn å lage en ny, er dette gode nyheter for miljøet. De 94 millioner gjenvinnbare plastflaskene som ble pantet, ga 3500 tonn plast til nye plastprodukter. Også her er det store miljøgevinster, siden man sparer 2 kilo olje ved å gjenvinne 1 kilo plast.

Flinke øldrikkere

Det er stor forskjell på i hvor stor grad bokser og flasker pantes. Ølbokser blir for eksempel stort sett alltid pantet, mens energidrikker som Red Bull har betydelig lavere returtall. Norsk Resirk håper dette kan forandre seg i 2011.

Husk at det er pant på mer enn du tror, og at du kan pante alle steder hvor du kjøper bokser og flasker, påpeker Haavik Varberg.

(Norsk Resirk)

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS