hanne-bjurstr-bredde.jpg
hanne-bjurstr-bredde.jpg

Ber kollegene rydde opp

Arbeidsministeren ber kollegene i regjeringen om å stramme opp egne og underliggende etater.

Publisert

Hanne Bjurstrøm holdt tale under konferansen "Fra skitten vask til ren idyll", som ble arrangert avNHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Da Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm holdt tale under konferan "Fra skitten vask til ren idyll" onsdag, kalte hun avsløringene om uakseptable kontrakter og arbeidsforhold i offentlig sektor som pinlige:- Ikke fordi ting avsløres; det er veldig bra. Men fordi det viser at det offentlige ikke fremstår som et godt eksempel, - slik vi gjøre.

Kommunen viktig arena

Som følge av avsløringene har Bjurstrøm sendt et notat til sine kolleger i regjeringen, der hun ber dem om å stramme opp egne og underliggende etater. I tillegg har hun tatt initiativ overfor KS for å kartlegge og drøfte omfang og utfordringer når det gjelder kjøp av renholdstjenester.

- Skal vi lykkes i kampen mot sosial dumping, er norske kommuner en av våre viktigste arenaer, sa hun.

Allmenngjøring som virkemiddel

På konferansen trakk Arbeidsministeren frem allmenngjøringsordningen som et viktig virkemiddel i arbeidet mot sosial dumping i renholdsbransjen.

- Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre partene til å følge opp dette sporet. På møtet hos meg i høst opplevde jeg at dette var en vei begge parter mente vi burde gå.

Les hele talen til Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm på Arbeidsdepartementets nettsider

" Konferansen ble arrangert av NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund 26. januar. Du kan lese mer om utspillene fra Arbeidsdepartementet, NHO Service og LO i neste papirutgave av Renholdsnytt.

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS