Rengjøringsmaskin
Rengjøringsmaskin

Vil konkurranseutsette renholdet

Fremskrittspartiet i Porsgrunn tror det kan være flere millioner kroner å spare på å konkurranseutsette renhold av kommunale bygg. Kommunalsjefen derimot, mener kommunens renhold er helt i toppklasse

Publisert

Nå ønsker Frp-politiker Sjur Ajer en gjennomgang av renholdet, for å finne ut om det er penger å spare på konkurranseutsetting. Det skriver Porsgrunns Dagblad.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Inspirert av Stavanger

ifølge avisa har politikeren fått blod på tann etter å ha lest om Stavanger kommune, som ifølge en konsulentrapport kan kutte rengjøringsutgiftene med 36 prosent dersom det konkurranseutsettes.

– Hvis det samme gjelder i Porsgrunn, kan vi altså spare nær ti millioner kroner, sier Ajer.

- Renholdet er i toppklasse

Det er 60 årsverk i kommunens vaskeri- og rengjøringstjenester. Flere av årsverkene er fordelt på småstillinger. Til spørsmålet om hva som skal skje med de ansatte dersom et privat firma danker ut kommunen, svarer Ajer:

– Da må det være mulig å skaffe dem jobb andre steder i kommunen. De kan jo også jobbe for de private som eventuelt får oppdraget, sier Sjur Ajer.

Kommunalsjef Morten Næss mener kommunens renhold er helt i toppklasse når det gjelder effektivitet. Han sier til avisa at renholdet i Porsgrunn har gjennomgått en kraftig effektivisering opp gjennom årene, og at det kanskje er den virksomheten i kommunen som har greid å hente ut mest.

Les mer om diskusjonen på pd.no

" Les også:Siden 1995 er det fjernet 30 årsverk fra kommunens renholdsavdeling. Men nå kan de ikke vaske fortere.

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS