radioaktivitet.jpg
radioaktivitet.jpg

Gjemmer radioaktivt avfall

Etter at avfall merket som radioaktivt ble kastet i restavfallet, har biologer ved Universitetet i Bergen begynt å gjemme bøtta for renholdspersonalet.

Publisert

Det var etter at laboratoriet flyttet til nye lokaler at avviket skjedde.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Da vi flyttet ned til HIB beholdt vi den samme merkingen. Men renholdsbetjeningen var ny. Enten så de ikke merkingen på avfallsbøtten, eller så har personellet ikke fått opplæring i hva isotopmerking betyr, sier forsker Bente-Lise Lillebø til nettavisa På Høyden.

Renholdsfirmaet ble kontaktet for å gjennomgå merking og behandling av farlig avfall, men allikevel har de ansatte valgt å gjemme avfallsbøttene med. Årsaken: Mange vikarer blant renholdsarbeiderne, og dette er eneste måten å hindre fremtidige avvik.

Eiendomsdirektør Even Berge medgir at kvalitetskontrollen med renholdsleverandørene ikke har vært god nok og skjerper rutinene.

Les mer om saken i nettavisa til Universitet i Bergen - På Høyden

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS