Ann-Kristin-Larsen-og-Eva-H

Ny nettportal for et bevisst miljøvalg

Klima og forurensingsdirektoratet har lansert et nytt nettsted med mål å få oss vanlige forbrukere til å foreta bevisste miljøvalg. Nettstedet kan også være et nyttig verktøy for næringslivet, skriver HMS Magasinet.

Publisert

– Prøv deg på quizen på Erdetfarlig.no, og utfordre dine venner, lyder oppfordringen fra sjefingeniørene Ann Kristin Larsen og Eva Haug i Klif.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Opprinnelig var Erdetfarlig.no rettet mot vanlig forbrukere, men nå har også småbedrifter, kommuner og bedriftshelsetjenester rapportert at de benytter nettstedet, forteller sjefingeniør Ann Kristin Larsen i Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif).

Unngå verstingstoffene

Erdetfarlig.no er et nettsted som har som mål å få oss til å foreta gode og bevisste miljøvalg. Her finner du svar på spørsmål som: Hvordan skal du gå fram for å velge grønt? Hvordan skal du unngå verstingstoffene? Hvordan skal du kaste produktene etter bruk?

Nettstedet ønsker dermed å bidra til økt kunnskap om kjemikalier, helse og miljø og påvirke leverandørene til å tilby flere miljøvennlige produkter på sikt.

– På denne måten kan Erdetfarlig.no bidra til å redusere utslippene av helse- og miljøfarlige stoffer over tid, mener Larsen.

Brukervennlig

Nettstedet er meget brukervennlig og lett å søke i. Det er enkelt og logisk oppbygd, slik at du raskt får den informasjonen du trenger.

– Skal du for eksempel pusse opp på kontoret, kan du finne hvilken malingstype du bør velge på Erdetfarlig.no. Trenger du tekstiler, finner du også informasjon om hvilke som er miljøvennlige.

– Nettopp brukervennligheten kan være årsaken til at Erdetfarlig.no er blitt populært i næringslivet, mener Larsen.

Nyhetsbrev

Erdetfarlig.no sender også ut nyhetsbrev som du kan abonnere på. Du finner også en Quiz og sju viktige spørsmål og svar om farlige stoffer.

– Prøv deg på denne quizen, og utfordre dine venner, lyder oppfordringen fra sjefingeniør Ann Kristin Larsen i Klif.

"
Powered by Labrador CMS