colourbox_penger_kalkulator

En ukes sykefravær: 13 000 kr

En ukes sykefravær koster bedriftene i gjennomsnitt 13 000 kroner i tapt produksjon og økte kostnader, viser en spørreundersøkelse SINTEF har gjennomført i et utvalg av NHOs bedrifter.

Publisert

SINTEF gjorde en tilsvarende spørreundersøkelse for NHO i 2000, og da lå utgiftene på 8 500 kroner per uke.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Undersøkelsen viser at det ikke er store forskjeller mellom bransjene. Ekstrakostnadene ligger nå på gjennomsnittlig 2 600 kroner per dag, hvor den ene halvparten utgjør produksjonstap og den andre er økte utgifter til vikarer, overtid eller lignende.

Beløpet er eksklusive lønnskostnader til den sykmeldte, fordi lønnskostnader løper uavhengig av sykmeldingen og ville ført til dobbeltelling av kostnader.

- Kostnadene som her er presentert kan benyttes for å beregne gevinsten ved tiltak, enten at enkelte sykefravær forkortes, eller ved at noen sykefravær unngås. Tilsvarende kan det benyttes for å synliggjøre kostnadene dersom sykefraværet øker i en bedrift, sier prosjektleder Karl-Gerhard Hem, samfunnsøkonom og forsker hos SINTEF Teknologi og samfunn, til NHOs nettsider.

Undersøkelsen er utført blant 150 medlemsbedrifter i NHO.

Les mer på NHO sine nettsider

Powered by Labrador CMS