vindusvask.jpg

Fikk aksept for lønnsdumping

JR Renhold AS hevder Stavanger kommune visste at renholdsarbeiderne deres jobbet under tarifflønn og med et helgetillegg på ti kroner i timen.

Publisert

Det kommunale foretaket Stavanger byggdrift skal ha kjøpt tjenester av JR Renhold for mer enn 1 million kroner i fjor, og mer enn 100.000 kroner hittil i år. - Uten at en lovpålagt anbudsrunde har vært gjennomført. Det skriver Rogalands Avis.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I mars avdekket kommunens byggdriftenhet kritikkverdige forhold i renholdsselskapet og meldte fra til Arbeidstilsynet:

Timelønn på 120 kroner, overtids-/helgetillegg på ti kroner, bruk av etsende kjemikalier uten egnet verneutstyr, samt udokumentert opplæring og arbeids- og oppholdstillatelse var blant det som ble pekt på.

Nå hevder medeier og renholdsleder Karin Meling i JR Renhold at sier til avisa at ansatte i Stavanger byggdrift har visst om lønnsnivået hos JR Renhold AS siden 2009. Hun er imidlertid usikker på om dette ble kommunisert til ledelsen i foretaket.

– Vi har gitt beskjed om dette tidligere. Men de tok først tak i dette nå, sier hun til avisa.

De ansatte i JR Renhold skal ifølge Meling ha gått med på å få lønn ned i 120 kroner timen. Hun sier til Rogalands Avis at det lave lønnsnivået har vært med på å bygge opp selskapet.

Les hele saken i Rogalands Avis

Powered by Labrador CMS