leder.jpg

Er du en dyktig leder?

Forsker Øyvind L. Martinsen ved Handelshøyskolen BI har funnet frem til fem viktige kjennetegn hos dyktige ledere. Lær deg triksene her.

Publisert

Martinsen har kommet frem til de fem kjennetegnene gjennom å analysere 100 års forskning på ledere og lederskap. Her er hans liste over hvordan en dyktig leder bør være.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

1. Målrettet

En dyktig leder er opptatt av målsetting og å oppnå gode resultater. Lederen kjennetegnes i høy grad av planmessighet, i tillegg til pliktfølelse og ordenssans.

2. Stabil

Den dyktige lederen har en høy grad av følelsesmessig stabilitet. Med konstante utfordringer tar ledere ofte avgjørelser på gyngende grunn. Til det dreves det selvtillitt og følelsesmessig robusthet.

3. Utadvendt

En god leder har en høy grad av ekstraversjon. En leder skal formidle, overbevise og overtale, det er derfor viktig at de klarer å kommunisere med mange ulike målgrupper.

4. Lærvillig og nysgjerrig

En god leder er åpen for andres erfaringer og viser en genuin nysgjerrighet. De har sans for kreativitet og estetikk, i tillegg får de stadig nye ideer selv.

5. Omgjengelig og hyggelig

Den dyktige lederen kjennetegnes med høy grad av empati, forståelse og medfølelse for andre. De har interesse for andre mennesker og god forståelse og kunnskap om mellommenneskelige relasjoner.

(Kilde: BI)

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS