haandkonflikt.jpg

Oslo kommune gir seg ikke

Oslo kommune anker dommen fra Oslo tingrett, hvor retten slo fast at overtallige kjøkken-, vaskeri- og renholdsansatte ved Oppsalhjemmet har rett til å forbli kommunalt ansatte.

Publisert

Da Norlandia omsorg vant anbudet på Oppsalhjemmet, ville de kvitte seg med renholdere, kjøkken- og vaskeripersonale. Oslo tingrett fastslo i oktober at disse får beholde jobbene sine i kommunen, og ikke bli med over til ny arbeidsgiver. Det vil ikke Oslo kommune akseptere, og anker dommen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En årsak til anken, er at kommunen mener at de ansatte ikke har hatt såkalt "valgrett", skriver nettstedet kommunike.no. Valgrett vil si at arbeidstakere har rett til å fortsette hos til sin opprinnelige arbeidsgiver dersom virksomsomhetsoverdragelsen fører til vesentlige negative endringer i arbeidstakerens situasjon.

Både Fagforbundet, Delta og Norlandia derimot, med medhold fra Oslo tingrett, mener at valgretten i denne situaasjonen kunne brukes.

Det er ennå ikke bestemt når saken skal opp for lagmannsretten.

Les mer om anken på kommunike.no.

Bli kjent med papirutgaven her!

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS