mopping.jpg

- Verre og verre i renhold

Forholdene i rengjøringsbransjen har gått fra vondt til verre. Også selskaper med tariffavtaler presser de ansatte til å vaske stadig mer på kortest mulig tid. Det var påstandene da Manifest senter for samfunnsanalyse arrangerte årskonferanse i begynnelsen av måneden.

Publisert

Flere renholdere fortalte på konferansen om en tøffere hverdag, skriver frifagbevegelse.no. De som ikke greier å holde farten oppe, får kjeft og blir truet med at de kan miste jobben.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Hvis vi ikke rekker å vaske nok rom, får vi kjeft og beskjed om at vi kan miste jobben. Hvis det ikke er rent nok, risikerer vi også å miste jobben, fortalte en av renholderne under konferansen.

Leder i Oslos og Akershus Hotell og restaurantarbeiderforening, Birgit Tandberg, fortalte at hun hver eneste dag får telefoner fra frustrerte medlemmer, skriver nettstedet:

- Og hver uke sitter noen hos oss og gråter på grunn av måten de blir behandlet på. De blir ikke bare syke av arbeidsmengden, de føler seg også trakassert, sa hun.

Les mer på frifagbevegelse.no

"
Powered by Labrador CMS