Penger
Penger

Verdens best betalte renholdere

- Renholderne i Nordsjøen er verdens best betalte renholdere. Ingen andre renholdsgrupper i verden er i nærheten av å tjene like mye. Det er to-tre ganger så mye som mange på hotellene i Oslo tjener, sier Per Helge Ødegård, Statoil-ansatt og tillitsvalgt i Lederne til VG Nett.

Publisert

Ødegård stilte seg kritisk til offshore-renholdernes krav om å rykke opp på lønnstrinnet til andre operatører i Nordsjøen:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Det reagerer vi kraftig på. Det blir som om en drosjesjåfør skulle tjene like mye som en flyger. De fleste skjønner at det ikke er riktig, sier Ødegård til VG Nett.

Han og Lederne organiserer blant annet de ansvarlige lederne i kontrollrommet på plattformene.

- Vi snakker om stor forskjell i kunnskap, utdanning, kompetanse og ikke minst ansvar. Skjer det noe der ute, er det våre folk som blir tatt inn i politiavhør, fordi de har et stort ansvar, det har ikke renholderne, sier Ødegård.

Les hele saken på VG Nett.

Fagforbundet Industri Energi kom i går morges til enighet i meklingen med Oljeindustriens Landsforening (OLF/NHO). Oppgjøret gir de sokkelansatte innen bore- og forpleiningsbedrifter et generelt lønnstillegg på kr 14 700.

"
Powered by Labrador CMS