Oljeplattform cb523747 L
Oljeplattform cb523747 L

Offshore-renholdere krever 43.000 kroner

Meklingen mellom Oljeindustriens Landsforening (OLF) Industri Energi startet i går. Industri Energi krever at renholdsoperatører med fagbrev skal ha samme lønn som andre stillinger med fagbrev. Arbeidsgiver OLF truer med lockout dersom ikke meklingen fører frem.

Publisert

Stavanger Aftenblad meldte i går at OLF er beredt til å stenge ansatte ute fra jobben, dersom meklingen ikke fører fram.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Vi er særs lite fornøyd med at arbeidsgiveren varsler lockout. Det er å ta i bruk metoder fra 1930-tallet, sier Per Inge Grimsmo, avdelingsleder for Industri Energis forhandlingsavdeling i Stavanger til Aftenbladets nettutgave

Meklingsfrist er natt til torsdag med mulig streik fra torsdag morgen.

- Fare for streik

Ifølge Grimsmo har klimaet mellom arbeidsgiver (OLF) og arbeidstager (Industri Energi) har hardnet til, og faren for streik er overhengende.

– Det er overraskende at OLF går til dette skrittet denne gang, da striden handler om å få hevet lønna til kvinner med fagbrev, sier han.

Lockout for 2400

Eli Ane Nedreskår, informasjonssjef i OLF, sier de reagerer på at Industri Energi ikke varsler plassoppsigelse for alle medlemmer på sokkelavtalen, og derfor svarer med å varsle lockout.

– Til sammen er det 6700 personer på sokkelavtalen som gjelder ansatte innenfor forpleining, operatør og boring. Safe og Lederne varsler plassoppsigelse for alle sine medlemmer, mens IE bare for 90. For å likebehandle de tre fagforeningene varsler vi lockout, sier Nedreskår.

OLF har varslet lockout for cirka 2400 ansatte i sju bedrifter.

Les mer om meklingen på aftenbladet.no

I et eget brev til administrasjonsminister Hanne Bjurstrøm ber Industri Energi regjeringen holde fingrene av fatet: Les mer på industrienergi.no.

"
Powered by Labrador CMS