ropert.jpg

Kjemper for renholdsfradraget

Om den rødgrønne opposisjonen i Sverige vinner høstens valg, kan ordningen med skattefradrag på hjemmeservicetjenester bli avskaffet. Bedriftsleder Åsa Malmborg er redd hun blir tvunget til å si opp ansatte, og har nå startet et opprop for å beholde ordningen.

Publisert

Hjemmeservicebedriften Flitiga Liza startet opp i 2007, og har i dag åtte ansatte. Daglig leder Åsa Malmborg ønsker å ansette flere, men våger ikke:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Ettersom framtida er uviss, kan jeg ikke ta inn flere folk, og jeg våger heller ikke å investere på andre måter, sier hun til svensktnaringsliv.se.

Tør ikke satse

Dersom ordningen avskaffes, kan Malmborg bli tvunget til å si opp fem ansatte.

Daglig leder Irina Swahn i bedriften Hemänglarna i Karlstad opplever det samme. Takket være fradragsordningen, har bedriften vokst med 400 prosent på halvannet år. I dag har bedriften 18 ansatte, men dersom fradragsordningen forsvinner kan Swan bli tvunget til å si opp over halvparten

– Nå som det går bra med bedriften, ønsker vi å investere i utdanning og gi flere mulighet til heltid. Det er frustrerende å drive en virksomhet i denne bransjen når det ikke finnes noen muligheter for å vokse, sier hun til nettstedet.

- Rammer de svake

Åsa Malmborg er lei av at det ikke skjer noe, og har derfor startet et opprop på internett - rutupproret.se - for å beholde ordningen. Foruten de ansatte, vil en avskaffelse vil gå hardt utover dem som begynte å ta i bruk tjenestene etter at ordningen ble innført, mener hun:

– Folk med mye penger har alltid hatt råd til å kjøpe hjemmeservice, men nå har dette også blitt mulig for andre.

Å lede både en bedrift og et opprop vil ta sin tid, men Malmborg ser ingen annen utvei. Nå vil hun engasjere politikere, journalister og bedrifter i sin kamp.

(svensktnaringsliv.se)

"
Powered by Labrador CMS