solcellepanel.jpg

Miljøhensyn gir muligheter

Tysk miljøutvikling skaper nye muligheter i renholdsmarkedet.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I det nyeste nummeret av European Cleaning Journal, rapporterer Tyskland-korrespondenten om landets økte solcellepanelbruk, og hvordan denne fører til utvikling i renholdsbransjen.

Fuglemøkk og pollen

Solcellepaneler blir montert på stadig flere bygg - både private og kommersielle. Og alle panelene trenger renhold. Flere paneler er såkalt selvrengjørende, men ifølge Thomas Schulte-Marxloh er ikke alltid dette systemet til å stole på.

Store ansamlinger av pollen, eller støv fra gårder, trafikk og industri er bare noe av det solcellepanelbrukerne har å slite med. Fuleskitt er visstnok det mest plagsomme - den både gjør rengjøring ekstra vanskelig og forringer virkningen av panelet. Også soppvekst langs kantene på panelet er en utbredt plage.

Farlig og krevende

Glass og elektriske komponenter gjør renholdet til en utfordring både når det kommer til sikkerhet og utstyr. Høytrykkrengjøring kan skade panelene, og bruk av kjemikalier kan redusere ytelsen til panelene. Mange renholdsfirmaer tilbyr derfor renhold med bare vann, og utviklingen innenfor dette segmentet har skutt fart mye takket være solcellepanelbruken, skriver Schulte-Marxloh. Også innenfor markedet for lifter og stilassystemer har det skjedd utvikling.

Private kjøper

Stadig flere bedrifter tilbyr spesialisert panel-renhold til private og bedrifter For de fleste privatpersoner i Tyskland er det uaktuelt å betale for innvendig rengjøring av hjemmene sine - men med solcellepanelenes inntog velger nå flere å betale for profesjonell renholdshjelp.

(Kilde: European Cleaning Journal)

Powered by Labrador CMS