hjemmehjelp_colourbox.jpg
hjemmehjelp_colourbox.jpg

Sparer på å kjøpe privat

Etter at det ble innført skattefritak på renholdstjenester, velger stadig flere svenske eldre å kjøpe renholdstjenester privat. Det er ofte billigere enn de offentlige tilbudene.

Publisert

De private renholsfirmaene i Sverige har fått en stadig voksende kundegruppe:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Vi ser en tendens til at eldre og syke kjøper renholdet fra private aktører, fremfor å benytte seg av det kommunen tilbyr av hjemmehjelp, sier Lena Lager, ansvarlig for hjemmehjelpstjenester i Gotland kommune.

Dyrt kommunalt

81 år gamle Eva-Maria Sandström er en av de som kjøper renholdstjenester fra et privat firma:

Renholdet koster 350 kroner timen, men på grunn av skattefritaket trenger ikke Sandström å punge ut med mer enn 175 kroner. Prisen for det kommunale tilbudet er mye høyere, skriver nettavisen helagotland.se.

Voksende marked

Flere svenske renholdsfirmaer har merket veksten i denne kundegruppen etter at skattefritaket ble innført. Per-Erik Andh i Pensionärernas Riksorganisation (PRO) tror på fortsatt vekst:

- Jeg tror det kommer til å bli mer vanlig å bruke private firmaer, på grunn av stadige innsparinger i kommunene, sier han til avisen.

Etter at skattefritaket på servictjenester i hjemmet ble innført i Sverige, bataler kjøperen halvparten av tjeneste-kostnaden inkludert moms. Det resterende dekker staten. Den maksimale skattereduksjonen er på 50 000 kroner.

(helagotland.se)

"
Powered by Labrador CMS