hånd.jpg

Skjerper kravene

Økt lavlønnsgaranti er et av kravene tillitsvalgte innen renhold vil stille når tarifforhandlingene begynner om et par måneder.

Publisert

Tillitsvalgte innen renhold og vakt er enige: De vil ha forbundsvist oppgjør, lavlønte må gis mulighet til å gå utover rammene fra frontfagene og lavlønnsgarantien må heves, skriver frifagbevegelse.no.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– 85 prosent ikke nok

Tariffrådene i Arbeidsmandsforbundet klargjør nå kravene, og ifølge nettstedet vil både vakt og renhold kreve mer enn 85 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Under tariffrådskonferansen på Sørmarka påpekte hovedtillitsvalgt Eva Jenssen i ISS at dagens lavlønnsgaranti på 85 prosent har gitt store fordeler, men at det ikke er nok:

– Industrien får likevel 15 prosent mer enn oss hele veien. Jeg blir oppgitt når det sies at vi må moderere oss for industrien. Strømmen er jo like dyr for meg som for de som jobber i industrien. Vi må få gå ut over ramma, krevde hun ifølge nettstedet.

Spagat for lavtlønte

Forbundsleder Erna C. Hagensen mente også at det bør være rom for å gå utover rammene i årets lønnsoppgjør:

– Det er frontfagene som setter rammene, men det bør være rom for de lavlønte. Jeg tror vi kanskje må gå i spagaten i dette oppgjøret, men det skal vi klare, sa hun.

Les mer på frifagbevegelse.no

"
Powered by Labrador CMS