Inga-Marte-Thorkildsen.jpg

Ren flyttevask - ingen selvfølge

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen (SV) ville la et rengjøringsfirma ta flyttevasken. ”Men da jeg satte i gang på jakt etter en seriøs tilbyder, skjønte jeg raskt at det krever stor motivasjon for å holde motet oppe”, skriver hun på bloggen sin.

Publisert

Foto: Knut Åserud / SV

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Thorkildsen oppdaget at det var en jungel av rengjøringsbedrifter der ute, og det var ikke enkelt å vite hvem som skulle ta oppdraget:

Jeg har ikke lyst til å bidra til at mennesker som har lite, skal utnyttes av grådige arbeidsgivere, ikke få yrkesskadeforsikring eller andre rettigheter de har krav på. Jeg vil heller ikke bidra til at useriøse bedragere skal danke ut de i bransjen som er seriøse, som betaler skatt og ellers behandler sine ansatte med respekt og i tråd med regelverket, skriver hun i bloggen sin.

Løsningen ble til slutt NHO Service sin liste over bedrifter som er godkjent av Ren Utvikling, og hun påpeker at den offentlige godkjenningsordningen som snart kommer vil få en slutt på at det lønner seg å være uredelig og å utnytte folk.

Og dermed blir det slutt på å overlate et ansvar til forbrukerne som sikkert kan begrunnes med "valgfrihet", men som i virkeligheten er en tvangstrøye, skriver hun.

Les mer på bloggen til Inga Marte Thorkildsen.

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS