iss_logo

Utsatt for millionsvindel

Serviceselskapet ISS har siden 2005 vært utsatt for omfattende regnskapsfusk, for til sammen 117 millioner danske kroner.

Publisert

Det gikk tilsynelatende utmerket i datterselskapet hvor svindleren jobbet. Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Der er en økonomisjef i et norsk datterselskap som har stått for svindelen, gjennom å pumpe omsetning og nettoresultat kunstig i været, skriver Jyllandspostens forretningsportal epn.dk.

Underdrev utgifter

Ifølge nettstedet skal mannen ha overdrevet omsetningen med 74 millioner danske kroner, samtidig som han har underdrevet utgiftene med 43 millioner.

Ifølge epn.dk ble jukset oppdaget i vår, etter at revisorer fra KPMG hadde sett nærmere på saken.

- Det er ikke tatt noe fra kassen, og ingen kunder er blitt berørt. Vi har nå fått ny regnskapssjef i det aktuelle selskapet. Beløpene påvirker bare internt, og vi har vært nødt til å gjøre en korreksjon, sier finansdirektør i ISS, Jakob Stausholm, til den danske avisa.

- Ikke personlig vinning

Økonomisjefen skal heller ikke ha fått urettmessige bonuser på grunn av regnskapsjukset.

Konserndirektør Jan Bjørneboe i ISS forteller til dagbladet.no at saken er politianmeldt og nå etterforses av politiet. Han sier at motivet for svinelen ennå er uklart, men at det trolig ikke dreier seg om personlig vinning. Ifølge Bjørneboe har mannen, som ikke lengre jobber i ISS, bare delvis erkjent forholdene.

Renholdsnytt kjenner ikke til hvilket datterselskap saken gjelder.

(Kilder: epn.dk / dagbladet.no)

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS