utdanning.jpg

Langtidsledige lærer renhold

Gjennom et arbeidsformidlings-prosjekt i Sverige blir langtidsledige kurset i renhold. Etter ti uker får deltakerne et sertifikat som skal forbedre mulighetene for å få jobb.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Prosjektet er et samarbeid mellom areidsformidlingen i Halmstad og utdanningsinstitusjonen Borago, som er spesialisert på renholds-utdanning. Seks av de 14 deltakerne har blitt lovet jobb når de har fullført utdanningen, skriver hallandsposten.se.

Flere forsøk

Deltakerne har snart gått gjennom seks uker teori og fire uker praksis. Kurset er bygget opp av moduler som blant annet inneholder teori om gulvpleie, rengjøringsmidler og -utstyr, samt hygiene, ergonomi og holdninger til faget. I den teoretiske delen inngår også en prøve som avgjør om deltakeren får yrkessertifikatet.

– Tanken er at alle før eller siden skal få sertifikatet. Om man mislykkes første gangen, får man ta prøven på nytt, sier utdanningsansvarlig Birthe Kvorning i Borago til avisa.

Interesserte arbeidsgivere

Lotta Lewander, som er arbeidsformidler i Halmstad, er fornøyd med samarbeidet:

– Vi ser tydelige resultater. Selv om det ofte dreier seg om korte vikariater, merker vi at mange får en fot innenfor arbeidsmarkedet, sier hun til hallandsposten.

Lewander påpeker at det høye oppmøtet på kurset tyder på at opplegget fungerer bra, og tror yrkessertifikatet kursdeltakerne får kan bli et viktig middel i kampen om renholdsjobbene framover.

– Det finnes stor interesse for denne utdanningen hos arbeidsgiverne i distriktet, sier Lotta Lewander.

I førsteomgang har Borago altså bare hatt plass til 14 deltakere, men Kvorning forteller at det kommer flere muligheter. En ny kursrunde for langtidsledige starter august.

Les mer om kursopplegget i hallandsposten.se

"
Powered by Labrador CMS