helse-penger-eple-colourbox.jpg
helse-penger-eple-colourbox.jpg

Forhandlingene i gang

I dag startet  forhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service om renholdsoverenskomsten. Forbundsleder Erna C. Hagensen forventer harde forhandlinger, skriver frifagbevegelse.no

Publisert

Forhandlinger om Renholdsoverenskomsten berører 34 av NHOService sine medlemsbedrifter, og til sammen har disse 8 360 ansatte. Resten av renholdsbransjen vil vente spent på utfallet av forhandlinge, skriver NHOservice på sine nettsider.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hovedkravet til renholderne er å øke minstelønnsgarantien. I renholdsoverenskomsten er det i dag en minstelønnsgaranti på 85 prosent. En heving av minstelønnsgarantien vil fort kunne sprenge rammene fra frontfagsoppgjøret, tror forbundsleder Erna C. Hagensen.

– Frontfaget legger jo føringer. Rammene som har kommet er 3 prosent. Det blir en utfordring i forhold til de kravene renholderne har, sier Hagensen til Frifagbevegelse.no

Hagensen påpeker at renholderne har blitt hengende etter i forhold til industrien og andre grupper. Hun mener også at de lokale forhandlingene mange av frontfagene har, forstreker denne trenden.

Les mer om forhandlingene på Frifagbevegelse.no og på NHOservice sine nettsider.

"
Powered by Labrador CMS