Mopp1

Sykehjemsansatte vant

Da Norlandia omsorg vant anbudet på Oppsalhjemmet, ville de kvitte seg med renholdere, kjøkken- og vaskeripersonale. Nå har Oslo tingrett slått fast at disse får beholde jobbene sine i kommunen.

Publisert

En gledens dag for de det gjelder, men også en prinsipiell og viktig sak for Fagforbundet som har prosedert saken for de sykehjemsansatte, skriver fagbladet.no

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Da Norlandia vant konkurransen om å drifte Oppsalhjemmet fra 1. mai i fjor, var premissene i kontrakten klare: Alt som ikke tilhørte kjernevirksomheten, altså pleie, ville bli satt ut til underleverandører.

Dom i saken falt 4. oktober, og Fagforbundet vant fram på vegne av alle de ansatte. Dermed beholder de sine ansettelsesforhold i Oslo kommune. Kommunen idømmes også å betale saksomkostninger.

Advokat Hans Christian Monsen påpeker at de som har vunnet fram i saken er personer som ellers ville stått i fare for å bli skjøvet ut av arbeidslivet:

- Flere av disse ville definitivt stilt langt bak i kampen om jobbene. Oslo kommune solgte dem ut til arbeidsledighet, men nå er de ansatte sikret å beholde jobbene sine, sier Monsen til fagbladet.no.

Om Oslo kommune velger å anke saken er foreløpig ikke avklart. Ankefristen er en måned fra forkynnelse av dommen.

Les mer om veien til dommen på fagbladet.no

Bli kjent med papirutgaven av Renholdsnytt her.

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS