iss_logo

Strid om stuepike-organisering

Organisasjonskomiteen i LO har slått fast at ISS-Renholdere som jobber på hotell skal være organisert i Arbeidsmandsforbundet. Fellesforbundet vil anke saken inn til LO-sekretariatet.

Publisert

Stadig flere hoteller outsourcer renholdet, og det har ført til at flere renholdere som tidligere hadde hotellet som arbeidsgiver i dag er ansatt i ISS Facility Services.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Riktig avgjørelse

Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund har i lenge vært uenige om hvilket forbund disse stuepikene skal være medlem av, og forrige uke var saken oppe i organisasjonskomiteen i LO. Her ble det slått fast at stuepikene hører hjemme i Arbeidsmandsforbundet.

Erna Hagensen, leder i Arbeidsmandsforbundet, sier til magasinett.org at hun er glad for avgjøelsen.

– Renholderne er ikke lengre ansatt på hotellene, men i et privat renholdsfirma. Det er vi som organiserer ISS og de andre private renholdsfirmaene. Dette slo organisasjonskomiteen fast allerede i 1957, sier hun til nettstedet.

- Hører hjemme i Fellesforbundet

2. nestleder i Fellesforbundet, Hans-Christian Gabrielsen, bekrefter at Fellesforbundet har anket saken inn til LO-sekretariatet.

– Fellesforbundet har avtaleretten for ansatte som jobber på hoteller og i restauranter. Arbeidsmandsforbundet har organisasjons- og avtaleretten for renholdsbedriftene. Flere hoteller har nå satt ut husøkonomavdelingene, som jo er kjernevirksomheten ved hotellene, til rengjøringsbyråer som ISS, men Fellesforbundet mener at de som utfører husøkonomarbeidet i hotellene fortsatt skal være organisert i Fellesforbundet og følge Riksavtalen, sier Gabrielsen i en uttalelse til Arbeidsmanden.no.

(Kilde: magasinett.org)

"
Powered by Labrador CMS