Mopp1

Slår alarm om skole- og sykehjemsrenhold

Bystyrerepresentant i Drammen, Aisha Ahmed (Ap), krever full gjennomgang av kommunens renhold.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Bystyrerepresentanten har fått så mange bekymringsmeldinger fra skoler og sykehjem at hun nå ber ordføreren om å gjennomgå rutinene, skriver Drammens Tidende. Forespørselen skal besvares i bystyret innen 16. februar.

– Det er snakk om at det rett og slett er for dårlig renhold. Rent er ikke rent. Avtalene må nå gjennomgås for å se om vi får det vi betaler for, sier hun til dt.no.

Vil ha kontrolltiltak

Ahmed får støtte fra Fagforbundets Elisabeth Arntzen:

– Vi vil evaluere kontrollmyndigheten som ikke fungerer godt nok. I økonomiplanen får vi ansatte et effektiviseringskrav. Hvis kommunens økonomi er så anstrengt, må man jo også se på alle anbud som er lagt ut og være helt sikker på at vi får det vi betaler for, sier Arntzen til nettavisa.

Hun legger til at det kan gjøres så enkelt som å innføre bedre kontrolltiltak.

- Tilfredsstillende

Daglig leder Paul Røland i Drammen Eiendom KF tror kommunen stort sett får det de bestiller.

– Vi mener kvaliteten er tilfredsstillende på vårt renhold, så er det helt sikkert enkelttilfeller hvor det ikke er godt nok, sier han, og understreker at vurderingen av renhold er subjektiv.

– Hva som er bra nok er veldig individuelt. Vi får nok aldri alle til å bli helt fornøyde med renholdet, sier han.

Røland forteller at Drammen Eiendom allerede i dag følger opp renholdet. Det utføres stikkontroller og det leies inn et eksternt firma som sjekker renholdet minst fire ganger i året.

Verdig renhold

Bystyrerepresentanten Ahmed mener det er en forutsetning for verdig omsorg at renholdet er tilfredsstillende, og understreker at det ikke er de ansatte hun er ute etter, men ordningen.

– Jeg synes det er helt naturlig at både barn på skoler og eldre på sykehjem har godt renhold. Vi vil ha en redegjørelse om situasjonen, så få vi vurdere hva vi skal gjøre videre. Det blir spennende om de borgerlige partiene blir med på et vedtak, sier hun.

Drammens Tidende besøkte en av skolene. Les mer her.

(Kilde: dt.no)

"
Powered by Labrador CMS