svensk-flagg.jpg

Fradraget klirrer i kassa

Det svenske skattefradraget på hjemmeservice- og byggetjenester har skapt minst 12 000 nye arbeidsplasser, viser ny kartlegging. Slik hjelper visstnok slunkne statskasser.

Publisert

12 000 nye arbeidsplasser har generert penger til statskassa. Ill.foto: Colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er spesielt i hjemmeservicebransjen at fradraget har ført til sterk økning i arbeidsplasser, og mye tyder på at veksten vil fortsette. Det viser en undersøkelse utført av bedriftsorganisasjonen Företagarna, skriver cleannet.se.

– Det kunne ikke blitt bedre, sier Anna-Stina Nordmark Nilsson i Företagarna til nettstedet.

– Alle vinner på fradraget. Nye virksomheter har startet opp, det svarte arbeidet har blitt hvitt, og ordningen genererer penger til statskassa, fortsetter hun.

Tallet kan være høyere

En annen positiv effekt Nilsson peker på, er at ansatte i hjemmeservicebransjen har fått økt status og selvfølelse. De har gått fra vaskedamer til ambisiøse servicearbeidere, sier hun.

Nilsson påpeker at veksten i arbeidsplasser kan ha vært langt større enn rapporten hittil viser:

– Vi har valgt å tolke tallene forsiktig, men det finnes grunnlag for at vi kan snakke om et høyere tall - nærmere 35 000 arbeidsplasser.

Frykter opposisjonen

Med tanke på hvor gode utsiktene for hjemmeservicebransjen ser ut til å være, er Nilsson bekymret for hva som vil skje ved et eventuelt regjeringsskifte:

– At opposisjonen vurderer å avskaffe fradrags-ordningen er svært beklagelig, og det skremmer en hel bransje. Det ønskelige for oss er å utvide ordningen til å gjelde enda flere tjenesteområder, sier hun.

Les mer på cleannet.se

Motta gratis nyhetsbrev fra Renholdsnytt.no hver uke - klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS