Bjørn Brænd.jpg

Vis interesse for lærlinger

Bjørn Brænd mener renholdsbedriftene mener det er på tide at renholdsbedrifter viser større interesse for å ta inn lærlinger.

Publisert

Brænd, som er daglig leder for forlaget Yrkeslitteratur – et forlag som har gitt ut lærebøker i renholdsfaget siden 1970-tallet, synes det er synd at så å si alle som tar fagbrev som renholdsoperatør er praksiskandidater. Av godt over 30 000 lærlinger i fjor, var kun åtte lærlinger i renhold. Dette er vår egen skyld, mener Brænd.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Bransjen selv har skylda for at vi nesten ikke har elever som går videre til renholdsoperatør etter VG2. Renholdsbedriftene må skjerpe seg, invitere ungdommen til seg for å vise hva faget er for noe. Da vil de få se at renhold er noe helt annet enn hva det var på bestemors tid. For det finnes ingen faglig eller saklig grunn til at dette renholdsfaget ikke er mer interessant enn for eksempel elektrikeryrket.

Brænd synes renholdbransjen er altfor passive, og mener at det er på tide at vi hopper ned fra gjerdet og begynner å slåss for å få rekruttert ungdommen inn i renholdsyrket.

Powered by Labrador CMS