Erick.jpg
Erick.jpg

Rydd opp i katalogjungelen

– Internettkataloger kan oppsummeres som dyrt og dårlig. Din bedrift kan spare flere hundre tusen kroner på å måle, vurdere og rydde opp i katalogengasjementet sitt.

Publisert

Dette fortalte Erick Ronald Rios Araya under NRI-dagene. Han jobber som salgsansvarlig i AC Renhold, og har utdanning fra BI, samt ett år i Spania hvor han tok internasjonal markedsføring. Tidligere jobbet han som selger for et internettkatalogselskap, og sitter dermed med god kunnskap om bransjen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Jeg ber ikke bedrifter om å kutte i markedsbudsjettet, men oppfordrer til å bli mer bevisste på hva dere bruker pengene på, sier han.

Han hevder at mange ikke har et bevisst forhold til internettkatalogselskapene. Mange kjøper annonse fordi konkurrentene gjør det.

– Jeg brenner virkelig for internettmarkedsføring, men det må gjøres på den riktige måten, mener han, og legger til at mange har mye å hente når det gjelder søkeroptimalisering av sin egen hjemmeside.

Søkeroptimalisering er å benytte metoder som gjør det lettere for en nettside å oppnå bedre synlighet på søkemotorens resultatside – som for eksempel hos Google.

– Kort fortalt er søkeroptimalisering å bedrive ulike aktiviteter for å oppnå høyere rangering i søkermotorene. I hovedsak består disse aktivitetene av tre deler; teknisk optimalisering av nettstedet, relevant informasjon og lengebygging til nettstedet, forteller han, og hevder at de fleste nettkatalogselskapene lurer kundene når de lover deg mange treff hvis du annonserer.

– Jeg er ikke noe bedre enn andre, og benytter meg av Gule sider. Men det er dyrt. Statistikken viser at jeg får rundt sju klikk i måneden på grunn av annonsen, som koster 416 kroner i måneden. Det betyr at hvert klikk koster 59 kroner. Det er altfor dyrt, mener han.

Powered by Labrador CMS