Vibeke Hammer Madsen HSH
Vibeke Hammer Madsen HSH

På vei ut av krisen

Pilene peker igjen svakt oppover i handels- og tjeneste-Norge. Fortsatt lav rente og en allmenn oppfatning av at Norge er på tur ut av lavkonjunkturen, gjør at nordmenn finner veien tilbake til butikkene. Leverandørene til industrien og til bygg og anlegg er også mindre pessimistiske enn før sommeren. Men skal den positive trenden gi varig effekt i form av flere jobber, trengs det grep fra den nye regjeringen, mener HSH.

Publisert

Hovedorganisasjonen for handel og tjenester, HSH, holdt sitt kvartalsvise konjunkturseminar i formiddag.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

- Effekten av rentenedsettelsene og av Regjeringens krisepakker fra i vinter, synes etter hvert å slå inn, selv om svært ekspansive tiltak ennå ikke er uttømt. Men det går bedre for handelen og tjenestesektoren nå, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i HSH.

Hun mener det er viktig at den nye rødgrønne regjeringen nå tar grep for å ta vare på farten som er skapt gjennom sommeren.

To av tre HSH-medlemmer svarer i en fersk undersøkelse at enklere adgang til å gjøre midlertidige ansettelser, vil gjøre det enklere for dem å utvide arbeidsstokken raskt etter krisen. Blant dem som har nedbemannet i lavkonjunkturen, svarer hele tre av fire ja.

- Den forsiktige fremgangen henger også sammen med at folk flest har fått optimismen tilbake. Men denne utviklingen fortsetter ikke av seg selv. Selv om nedbemanningstakten nå reduseres, så øker likevel ledigheten. Tre av ti HSH-medlemmer sier de har fingeren på avtrekkeren med tanke på nedbemanninger. Derfor må Regjeringen gi bedriftene økt anledning til å gjøre midlertidige ansettelser. Det er den beste måten å få flest mulig arbeidsledige raskt tilbake i arbeid på.

Kilde: Pressemelding

Powered by Labrador CMS