kommunevåpen Røyken.jpg
kommunevåpen Røyken.jpg

Opphevet vedtak om konkurranseutsetting

Kommunestyret i Røyken har opphevet sitt eget vedtak om å konkurranseutsette deler av renholdstjenestene.

Publisert

Nå har de bestemt å gjennomgå saken på nytt. Tone Knutsen, tillitsvalgt for renholderne i Røyken Drift, kaller det en halv seier. Etter vedtaket i juni fremmet tre av kommunestyrerepresentantene en lovlighetsklage mot vedtaket, og Fagforbundet ba om ny behandling av saken, skriver Drammens Tidende.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Store deler av kommunestyret støttet renholderne på at de var blitt dårlig behandlet i denne saken, og at reglene for partene i arbeidslivet ikke var blitt fulgt.

– Mye kan tyde på at kommunestyret ikke har fått alle opplysninger i saken. Her er det gjort et slett forarbeid, og vi bør se på saken på nytt, sa Jan Syrstad (H). Han framholdt at den korrekte saksgangen er at saken skal behandles i selskapet, og at de ansatte skal høres og ha mulighet til å komme fram med sitt syn før den på nytt legges fram for kommunestyret.

- Vi ser det som en halv seier, og håper vi nå kan komme i dialog med politikerne. Og vi håper selvfølgelig vi kan få omgjort vedtaket om salg, sier Tone Knutsen til avisen.

Hun hevder at hele saksbehandlingen ikke har fulgt regelboka, og at de ansatte ikke har blitt tatt med på noen drøftelser.

Powered by Labrador CMS