vaskeri_colourbox
vaskeri_colourbox

Mistet sin største kunde

Nedleggingen av Mørekjøtt får ringvirkninger ut over de 71 ansatte som ble rammet der. Aaram rengjøringsbyrå og vaskeri, som hadde kjøttprodusenten som sin største kunde, må nå si opp to personer.

Publisert

Vaskeridelen av selskapet ble etablert vinteren 2008, og tre ganger i uka kom sendinger med arbeidstøy fra Mørekjøtt til vaskeriet i Tomrefjord utenfor Molde. Hilda Aaram startet rengjøringsbyrået i 1993, som ble utvidet med vaskeri 15 år senere.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Dersom vi ikke får inn nye oppdrag, må vi redusere staben etter nyttår. Dette er trasig for alle. Vi har satset mye på nybygget, og for dem som mister jobben er det heller ikke lett. Vi har ansatt innvandrerkvinner fra flere land. Nå er det denne gruppa som blir rammet. Samtidig må vi nok redusere åpningstidene på vaskeriet dersom vi ikke får inn nye kunder. Og det er ikke enkelt slik tidene er nå, sier daglig leder Hilda Aaram i Aaram Rengjøringsbyrå og Vaskeri til Romsdals Budstikke (RB).

Bedriften har flest oppdrag fra industrien, både når det gjelder rengjøring av hus og vask av tekstiler. To enkeltkunder står for over 80 prosent av alle oppdrag hos vaskeriet, og da merkes det ekstra godt når det ene beinet ramler vekk, melder avisen.

Omfattende bruk av totalanbud gjør det heller ikke lett for små lokale bedrifter å komme i posisjon som leverandør til kommunen. Aaram deltok på anbudsrunden om vask av tøy for institusjonene i Vestnes kommune, men tapte for et firma på Sunnmøre. Dermed blir alt skittentøy fra Vestnes kommune kjørt til Stranda.

– Slike anbud kunne kanskje deles opp, slik at det blir lettere for små firma å komme i posisjon. Men her var det til slutt alt eller intet. Det er ikke enkelt når man ikke får oppdrag fra kommunen, sier Hilda Aaram til RB.

Hun mener at kommunen kunne lagt bedre til rette for å hjelpe til å ta vare på det som finnes av lokale bedrifter. I anbudskonkurranser er det gjerne de store bedriftene som presser prisene ned og får jobbene.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS