innvandrer_colourbox_nett.jpg
innvandrer_colourbox_nett.jpg

Innvandrere sliter mest på jobb

Innvandrere har det tøffere på jobb med flere plager og ulykker enn andre i samme jobb.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det viser rapporten «Arbeidsmiljø blant innvandrere» fra overlege Tor Tynes og seniorrådgiver Tom Sterud hos Statens arbeidsmiljøinstitutt, som ble lagt fram torsdag i forrige uke.

- Det er spesielt de sosiale relasjonene på arbeidsplassen flere innvandrere opplever som vanskelig, sier Sterud til Dagsavisen.

Mer enn én av ti innvandrere mener arbeidet er en psykisk påkjenning. En like stor andel er utsatt for plaging eller ubehagelig erting på jobben. I den øvrige yrkesaktive befolkningen er det bare to prosent som opplever at de blir plaget på jobben.

Rapporten viser også at innvandrere har mindre kontroll over egen arbeidsdag enn befolkningen for øvrig, og at de er mer utsatt for belastningsskader gjennom mye ensidig arbeid.

- Innvandrere er oftere midlertidig ansatt og har derfor en usikker jobbhverdag. Misforhold mellom utdanning og yrke kan også føre til mistrivsel, sier han.

(NTB)

"
Powered by Labrador CMS