I trappen
I trappen

Trappetrim gjorde susen

Renholderne i Øvre Eiker kommune trapper bokstavelig talt opp kampen mot sykefraværet. Takket være blant annet trappetrim har sykefraværet blitt mer enn halvert.

Publisert

Kommunens renholdere er friskere enn på mange år, skriver Drammens Tidende (DT). I fjor lå sykefraværet på 15,1 prosent, mens i år er sykefraværet renholdsavdelingen i Øvre Eiker helt nede på 6,6 prosent.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Mona Svendsen, leder for renholdsavdelingen, mener de nå ser resultater av et arbeid som har pågått i flere år. Hun forteller til DT at et av de viktigste tiltakene er trim. I 2006 fikk alle kommunens renholdere utdelt treningsstrikker. Ved hjelp av instruktør lærte de å bruke strikkene for å styrke viktige muskler. I tillegg innførte de som jobber på rådhuset en rutine hvor de utnytter alle byggets trapper.

– Vi begynte å gå runder fra kjelleren til tredje etasje hver dag. Det er 20 trapper. Jeg kjente at jeg ble bedre i beina, fikk bedre kondis og mye ble lettere, forteller Sigrun Olsen til DT.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken.

"
Powered by Labrador CMS