AML forside

Utreder medbestemmelse i arbeidslivet

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har satt ned et utvalg som skal utrede ordningene som regulerer bedriftsdemokrati, medbestemmelse og medvirkning i arbeidslivet.

Publisert

Bakgrunnen for nedsettelsen av et utvalg, er at reglene på dette området har utviklet seg sporadisk over tid, og ikke tidligere har blitt vurdert i sammenheng.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Medbestemmelsesutvalget skal beskrive den historiske utviklingen i ordningene, analysere hvordan de fungerer i praksis, samt vurdere eventuelle behov for endring eller videreutvikling. Utvalget skal også se på verneombud og arbeidsmiljøutvalgenes mulige ansvar for det ytre miljø.

Utvalget skal settes sammen av representanter fra de største arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene i privat og offentlig sektor, samt deltakere fra arbeidsgiver- og arbeidstakersiden som har som en del av sitt daglige gjøremål å være tillitsvalgt, verneombud, styrerepresentant eller medlem i et arbeidsmiljøutvalg. I tillegg til utvalgsleder skal utvalget ha deltakere med relevant forskerkompetanse.

Utvalget skal starte sitt arbeid så snart som mulig, og skal legge frem sin utredning for Arbeids- og inkluderingsdepartementet innen 1. mars 2010.

Powered by Labrador CMS