penger og søppel

Miljøvennlig renovasjon i Osloskolen

I forrige uke inngikk Undervisningsbygg en avtale med Veolia Miljø som skal sikre miljøvennlig håndtering av avfallet fra Osloskolen. Undervisningsbygg overtok ansvaret for renovasjon på vegne av skolene 1. januar i år.

Publisert

- Den nye avtalen legger opp til kildesortering for gjenvinning, noe som er et viktig bidrag til å redusere CO 2 -utslippene i Oslo, forteller energikonsulent Jorunn Thingnes.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Oppdraget innebærer renovasjon på 170 skoler, både grunnskoler og videregående skoler. Kontrakt gjelder for 2 år + opsjon 1 + 1 år. Miljøhensyn ble satt i sentrum da avtalen med Veolia Miljø ble inngått. Veolia Miljø er miljøsertifiserte, bruker miljøvennlige biler og har en material- og energigjenvinningsgrad på ca. 98 %.

- Avtalen dekker renovasjon av mer enn ti ulike typer avfall og inneholder både en abonnementsbasert ordning med fast tømming av beholdere og containere samt mulighet til å bestille henting av avfall, forklarer Thingnes.

- Vi syns det er flott at Osloskolene tar miljøansvar og bruker en privat aktør som kan imøtekomme deres krav til økt kildesortering, sier salgsleder i Veolia Miljø Christian Henrik Andresen. - Det er spennende å jobbe med skolene i nærmiljøet. Vi håper flere kommunale aktører vil sette miljø på dagsordenen på samme måte som Undervisningsbygg.

Powered by Labrador CMS