RENHOLDcolourbox626847

65 000 benyttet Servicesenteret

65 000 personer benyttet Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere i fjor, viser senterets årsberetning som ble publisert sist uke.

Publisert

Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet (UDI) har etablert et felles servicesenter for utenlandske arbeidstakere i Norge. Her kan både arbeidsgivere og arbeidstakere få veiledning og rask behandling av søknader.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En viktig del av senteret er innsatsen fra UDI. UDIs viktigste mål å tilrettelegge for lovlig og ønsket innvandring til Norge. Av de totalt 95 000 arbeidstillatelser som ble gitt til søkere i hele Norge i fjor, ble nesten 12 000 utstedt ved Servicesenteret. I tillegg kommer over 2000 tillatelser til familiene til arbeidsinnvandrere, viser årsberetningen. I tillegg ble det utstedt 11 000 skattekort.

- På tross av finanskrise har vi ikke sett noen merkbar reduksjon av antall brukere som oppsøker Servicesenteret. Vi fikk inn 221 flere søknader om arbeids- og oppholdstillatelse i januar i år enn i januar 2008. Men andel henvendelser innen bygg og anlegg gikk ned fra 33 prosent til 25 prosent i desember, sier leder for servicesenteret Lene K. Solheim Hagen.

Servicesenteret er et landsdekkende besøkssenter og har medarbeidere som snakker engelsk, italiensk, litauisk, polsk, russisk og spansk.

På Servicesenteret kan du:

►søke om arbeids- eller oppholdstillatelse (både førstegangstillatelser og fornyelser)

►søke om skattekort, og i den forbindelse få tildelt D-nummer

►melde innvandring eller flytting til folkeregisteret

►få informasjon om rettigheter og plikter i norsk arbeidsliv

►få veiledning om identitetskort for bygge- og anleggsplasser

Kilde: NHO Service

Powered by Labrador CMS