Renholdsuke-elverum-.jpg

Egen uke for renholdere

Denne uka setter Renhold- og tekstilavdelingen ved Sykehuset Innlandet alle kluter til for å markedsføre seg selv. Med slagordet ” Med service og glede blir hverdagen bedre” skal alle ansatte få innblikk i avdelingens hverdag.

Publisert

I går gikk startskuddet for Renholds og tekstilavdelingens uke ved Sykehuset i Innlandet. Renholdere og tekstilansatte ved Elverum sykehus rigget seg til i foajeen med plakater, gulvmaskiner, desinfeksjonsrobot, renholdsprodukter, en filmsnutt om renhold og en uhøytidelig konkurranse for de ansatte ved sykehuset.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hensikten er å vise seg frem og markedsføre den viktige jobben avdelingen gjør.

– Vi må jo vise oss fram, og synliggjøre den jobben vår. Uten renholdsavdelingen hadde det ikke vært noen sykehus. Skal vi bli sett og hørt, må folk vite hva vi holder på med og støtte opp om oss, sier en engasjert Ellen Nylund, avdelingsleder for renhold og tekstil i Sykehuset Innlandet (SI).

Interesse for renhold

I løpet av dagen kom det mange spørsmål og komplimenter. Det var tydelig stor interesse for hva avdelingen jobber med.- Og det er mange som uttrykker at vi gjør en god jobb, forteller renholder Turid Borg.Ellen Nylund uttrykker at dette er et tiltak som de har tenkt å gjenta også til neste år. – Alle liker å få oppmerksomhet, og dette en fin måte å lage litt liv og røre rundt avdelingen, forteller hun.

Konkurransen var selvsagt spørsmål om renhold og tekstil.- Spørsmålene er jo laget for å øke bevisstheten for den jobben vi gjør, forteller Nylund.

Seks sykehus

Til sammen blir Renholderens og tekstilavdelingsuke seks dager på seks ulike sykehus. Først ute var Elverum, så følger Hamar etter i dag, og fortløpende er det Sanderud, Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll. – De ulike avdelingen har laget hver sin vri på dagen. Alle har en stand som syns, men på Lillehammer har de for eksempel laget konkurransen om til en rebus – der de sender de ansatte ned på tekstilavdelingen for å finne svar. Da får de ansatte også sett hvor de holder til, forteller Nylund.

Powered by Labrador CMS